Mijn zoon liep na 3 jaar voorgezet onderwijs helemaal vast. Zijn eigenwaarde was zo laag  geworden dat hij zonder enig probleem  van school af kon gaan met een  toestemming van de overheid, dat zegt toch genoeg. Hij was net 16 geworden. Hij is van kern een  sociaal mens met een groot moraal gevoel. Hij kon  het geen plaats meer geven hoe de mens met elkaar omgingen niet alleen de leerlingen onderling maar ook de leerkrachten en de leerlingen onderling. Zijn vertrouwen in leerkracht en leerlingen waren  zeer beschadigd. Er zijn veel dingen gebeurd,  moedwillig , maar ook  veel door  onmacht en onkunde. Presteren  was bepalend, hoe je dat deed stond niet bepaald op de eerste plaats.

Godzijdank ontmoette wij Walther Bourne in die tijd en  hij liet hem weer kijken naar zich zelf naar zijn eigen ik met zijn eigen vaardigheden en hoe hij met zijn vaardigheden wel zijn doelen kon bereiken. Na een jaar rust is hij weer begonnen aan een mbo opleiding. Door zijn eigen persoonlijkheid heeft hij altijd stages en werk gekregen. Hij  heeft  nu een vaste betrekking  en  mede bepalend door zijn, zijn. zonder andere te kort te doen. Ik zou zeggen hij is vaak  nu voor velen een voorbeeld. Het systeem op school wat in het huidige  tijd  gebruikt word ,verwacht men dat  je bepaalde vaardigheden bezit en als je deze hebt  kun je jouw doelen  op school en in je leven bereiken. Dat is geen probleem. maar heb je deze niet en  komen er ook nog  emotionele omstandigheden  bij kijken wordt het  zeer moeilijk om te functioneren op de scholen en in jouw leven. Het resultaat is vaak dan, opleiding niet af, geen baan, enz. en daardoor, je geluk niet kunnen vinden. Walther heeft ons  veel vaardigheden  weer laten herkennen en bij geleerd maar wel op een goede liefdevolle manier met veel respect onderling. Door jaren werk hebben wij weer onze zoon terug, de sociale jongen die wel zijn keuzes maakt en zelf bepaald  waar hij zijn kostbare energie insteekt. Als moeder werd ik vertrouwd geraakt met de  kennis van Walther en ben hierdoor zelf verder gegaan  en heb de coaching training gevolgd. Deze kennis  gebruik ik dagelijks en herken hierdoor vaak de knelpunten van mij en de ander. Onze zoon en ik functioneren meer als goed in deze tijd en plaats. En wij leren elke dag weer meer bij, hoe dan ook.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*