Waardekunde, Walther Bourne.. Mijn ervaring.

De cursus Waardekunde kwam op mijn pad doordat ik zelf altijd nieuwsgierig ben geweest naar het ontstaan van mijn eigen ik. Ik besta uit DNA : Gegevens die ik van mijn ouders heb mee gekregen. Eigenschappen in mijn uiterlijk maar ook in mijn karakter maken hier deel van uit. Maar in hoeverre zijn mijn levenskeuzes gebaseerd of dit DNA of de manier hoe ik ben opgevoed? Waardekunde schijnt als het ware licht op deze vraag. Ik heb ontdekt dat ik inderdaad veel heb mee gekregen van mijn ouders maar er is nog veel meer waardoor ik, ik ben. Gebeurtenissen/levenservaring, vriendschappen, ontdekkingen; Allerlei momenten in mijn leven die ervoor hebben gezorgd dat ik ben zoals ik ben. Hoeveel ik heb geleerd en nog steeds leer van andere mensen speelt ook een grote rol in mijn ontwikkeling als mens.

Op het moment dat ik de cursus Waardekunde begon was ik op zoek naar een bepaalde richtlijn in mijn leven. Ik had gestudeerd, gewerkt in de richting van mijn studie en ik ook weer een switch gemaakt naar een hele andere baan in de mode. Het was niet dat ik ongelukkig was maar wel zoekend. Zoekend naar een, wellicht nieuwe studie, reizen of toch een eigen zaak beginnen. Zoals vele van ons is het misschien wel herkenbaar: Een mini life crisis zoals ik het noem. Tijdens de cursus kwam ik erachter dat mijn karakter eigenschappen te maken hadden met mijn ‘crisis’. Het vooral veel willen en geen keuzes maken. Het vele dromen maar ze niet najaagde. Het- komt-wel-goed mentaliteit. Het feit dat ik door Waardekunde mezelf eindelijk onder de loep nam zorgde ervoor dat ik vooruit kon.

Ik heb door de cursus geleerd dat door het ontdekken en herkennen van mezelf ik veel meer in petto heb dan ik in eerste dacht. Ook het maken van keuzes gaat nu veel makkelijker omdat ik bepaalde handvaten heb gekregen tijdens de cursus die op mij zijn afgestemd. Mijn opvoeding, verleden en heden hebben mij gemaakt zoals ik ben en vanuit die waarde  kan ik het beste uit mezelf halen. Jezelf blijven ontwikkelen en ontdekken d.m.v ervaringen delen met anderen maakt het leven rijker en Waardekunde heeft hier een grote rol in gespeeld.

Bedankt Wal.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

*