Warthey’s Menshuis methode

Warthey’s Menshuis methode is het stappenplan dat als onderlegger dient van al onze talent- en ontwikkelingsprogramma’s, persoonlijke coachprogramma’s, boeken en seminars. Het bestaat uit de drie fases ‘inzicht’, ‘vertaling’ en ‘actie’.  Met de Warthey’s Menshuis methode bouwen we voort op de resultaten van iedere voorgaande fase.

Inzicht:

In de ‘inzicht’-fase staat deze vraag centraal: “Wat heb ik (mijn medewerker) als individu te bieden?”

Om hier het antwoord op te vinden maken wij gebruik van kwalitatief hoogwaardige en wetenschappelijk onderbouwde instrumenten. Zo werken we al jaren uitermate succesvol met de krachten APK. Ook hebben we diverse methodes ontwikkeld om je inzicht te vergroten in je passies, dromen en je persoonlijke mogelijkheden.

Vertaling:

Je hebt je persoonlijke dromen, passies en talenten (opnieuw) ontdekt. Het is aan jou om deze om te zetten naar toegevoegde waarde voor anderen. Dit is  wat we doen in de tweede fase van de Warthey’s Menshuis methode.

We helpen je de brug te slaan tussen je unieke individuele kwaliteiten en de collectieve behoeftes van je omgeving.

Dit doen we onder meer met behulp van de door ons ontwikkelde en beproefde succes driedaagse

Actie:

In deze laatste fase gaan we van theorie naar praktijk. Dit is de fase waarin we beperkende overtuigingen effectief aanpakken en obstakels als smoezen ontmaskeren. Ze verhinderen namelijk dat je in actie komt. Wij bij Warthey’s Menshuis vinden niets bevredigender om te zien hoe het ‘licht bij iemand ineens aan gaat’. Het is een geweldig gevoel om bij te dragen aan dat iemand zijn verantwoordelijkheid neemt, in actie komt en blijvend resultaten boekt. In de laatste fase van de Warthey’s Menshuis methode worden ‘slachtoffers’ weer ‘spelers’. Leiders ontwikkelen zich als rolmodellen, door zelf het voorbeeld te geven door hun uniekheid om te zetten naar toegevoegde waarde.