Ik weet niet meer waar ik walther bourne voor het eerst ontmoette, maar ik wist wel meteen; deze man vind ik sympathiek. Onlangs ging ik samen met hem aan de slag met het boek ‘waardekunde’, met mijn natuurlijke, persoonlijke en maatschappelijke waarde. Walther is dichtbij, prettig om mee te werken. Ik voelde me meteen op mijn gemak en maakte het doen van de oefeningen, het denken over jezelf, je levensdoelen, het praten over keuzes en twijfels bijzonder prettig!

Bijzonder prettig

Sinds ik in 2005/2006 gestart was met deze waardentraining gegeven door mijn coach, mentor en beste vriend Walther Bourne is er veel gebeurd. Een mooie training een aanrader voor iedereen die in het dagelijks leven soms tegen dingen aanloopt en niet weet waarom en waardoor het niet gaat zoals je wilt dat het zou gaan. Je leert veel over je opvoeding, je roots, je cultuur en je komt terug bij jezelf met een hoop wijsheid en bewustwording om een meer respectvol leven te leiden. Ik heb veel geleerd van deze training, niet alleen je talenten goed te benutten maar ook die van anderen te kennen, herkennen en onderkennen en al dan niet samen te werken. Ook tot welk type je behoort maar ook belangrijk te weten over het type van de persoon die voor je staat.

Als net gescheiden moeder van toen 3 opgroeiende kinderen, geen vaste baan en een te krappe huurwoning, wilde ik het beste voor hen. Dus begon ik eerst met het beste voor mezelf uit te halen. Het idee van een leven lang leren, intrigeerde mij en zeker ook dat je geen Universitaire studie nodig hebt om datgene te leren wat noodzakelijk was. Ik heb wekelijks urenlang genoten van de training. Mijn jongste dochter, toen 2 jaar was regelmatig bij de trainingen aanwezig en ving bepaalde woorden op en hoorde je het haar soms nog nazeggen. Een ‘win-win’ situatie.

Vanaf dag 1 kreeg ik zulke inspirerende woorden, (a mindblowing event) alsof er een Engel op aarde op je afkwam en deze wijze lessen gaf. Moeilijke woorden werden moeiteloos uitgelegd en mijn vocabulaire was meteen verdrievoudigd. Onder andere werden de 9 levensdoelen stuk voor stuk behandeld en opgeschreven. Eigenlijk werden alle aspecten vanaf je geboorte (of liever gezegd van je ontstaan toegelicht) behandeld, tot en met de werking van de hersenen. Werken aan je (sleutel)vaardigheden om op alle niveaus er beter mee om te gaan in allerlei situaties. Zeker interessant!

Dit is een maar slechts een klein topje van de ijsberg. Doordat ik deze training zelf toepaste in mijn persoonlijk- en werk-leven, heeft het mij toen zeker geholpen aan een vaste baan, een koopwoning met tuin en mijn levensinstelling werd voornamelijk positief beïnvloed in ongekende mogelijkheden. Niet alleen om de materiële zaken maar voornamelijk de doelen die je voor jezelf beoogt en voor je kinderen deels te kunnen verwezenlijken. Uiteraard hebben mijn kinderen deze training ook gevolgd en leerden hierdoor bewustere keuzes te maken en een evenwichtiger leven te leiden. Genietend van je authenticiteit, het beste uit jezelf te halen, de dingen gepassioneerd kunnen doen, veerkrachtig zijn, less stress: kortom ‘Het leiden van een Waardig en Waardevol Leven’.

Het leiden van een Waardig en Waardevol Leven

Mijn zoon liep na 3 jaar voorgezet onderwijs helemaal vast. Zijn eigenwaarde was zo laag  geworden dat hij zonder enig probleem  van school af kon gaan met een  toestemming van de overheid, dat zegt toch genoeg. Hij was net 16 geworden. Hij is van kern een  sociaal mens met een groot moraal gevoel. Hij kon  het geen plaats meer geven hoe de mens met elkaar omgingen niet alleen de leerlingen onderling maar ook de leerkrachten en de leerlingen onderling. Zijn vertrouwen in leerkracht en leerlingen waren  zeer beschadigd. Er zijn veel dingen gebeurd,  moedwillig , maar ook  veel door  onmacht en onkunde. Presteren  was bepalend, hoe je dat deed stond niet bepaald op de eerste plaats.

Godzijdank ontmoette wij Walther Bourne in die tijd en  hij liet hem weer kijken naar zich zelf naar zijn eigen ik met zijn eigen vaardigheden en hoe hij met zijn vaardigheden wel zijn doelen kon bereiken. Na een jaar rust is hij weer begonnen aan een mbo opleiding. Door zijn eigen persoonlijkheid heeft hij altijd stages en werk gekregen. Hij  heeft  nu een vaste betrekking  en  mede bepalend door zijn, zijn. zonder andere te kort te doen. Ik zou zeggen hij is vaak  nu voor velen een voorbeeld. Het systeem op school wat in het huidige  tijd  gebruikt word ,verwacht men dat  je bepaalde vaardigheden bezit en als je deze hebt  kun je jouw doelen  op school en in je leven bereiken. Dat is geen probleem. maar heb je deze niet en  komen er ook nog  emotionele omstandigheden  bij kijken wordt het  zeer moeilijk om te functioneren op de scholen en in jouw leven. Het resultaat is vaak dan, opleiding niet af, geen baan, enz. en daardoor, je geluk niet kunnen vinden. Walther heeft ons  veel vaardigheden  weer laten herkennen en bij geleerd maar wel op een goede liefdevolle manier met veel respect onderling. Door jaren werk hebben wij weer onze zoon terug, de sociale jongen die wel zijn keuzes maakt en zelf bepaald  waar hij zijn kostbare energie insteekt. Als moeder werd ik vertrouwd geraakt met de  kennis van Walther en ben hierdoor zelf verder gegaan  en heb de coaching training gevolgd. Deze kennis  gebruik ik dagelijks en herken hierdoor vaak de knelpunten van mij en de ander. Onze zoon en ik functioneren meer als goed in deze tijd en plaats. En wij leren elke dag weer meer bij, hoe dan ook.

Een dankbare moeder